Uw trap, stap voor stap.

I. Voorstudie

Een trap van Atelier Steels is bedoeld voor het leven. Daarom hechten we veel belang aan een grondige voorstudie. We gaan meteen voor de mooiste trap.

Uit elk ontwerp straalt het respect voor de zuiverheid van de verwerkte materialen. Vaak gedurfd, soms spectaculair, maar altijd met hartverwarmende elegantie en een zelden geziene sierlijkheid.

Al van in de beginfase geven wij u vakkundig advies bij de keuze van uw trap. Hoe vlugger onze trappenmaker in het bouwproces betrokken wordt, hoe beter. We overleggen samen welk trapmodel, welke trapleuning en spijlen, welke houtsoort het meest in uw toekomstige interieur zullen schitteren.

II. Zo veel meer dan gewoon een trap

Een houten trap uit het atelier van Atelier Steels overstijgt het louter functionele en integreert naadloos in de betere interieurinrichting.

Onze tekenaar maakt een gedetailleerde traptekening waarin veel gevoelen, ervaring en secuur rekenwerk steekt.

De volgende stap is de ontwerpfase, precies op maat van uw traphal.

III. Ontwerp

Na de voorstudie volgt de ontwerpfase. De trappenmaker bedenkt en overdenkt het ontwerp van de trap. Hij berekent en herberekent, tot in het kleinste detail.

Uw trap moet een tijdloze blikvanger zijn, zonder het interieur geweld aan te doen. Voor elke uitdaging vinden we de geschikte oplossing. Als het moet, dan voorzien we de treden al meteen van een eeuwenoude slijtgang. Alsof uw trap eeuwenlang intensief belopen werd.

Eenmaal de traptekening tot in de puntjes is uitgewerkt, gaan we van start met de productie. We laten bij Steels niets aan het toeval over. Uw trap zal als gegoten zitten.

Wat nu volgt is de wonderbaarlijkste fase: de creatie van uw trap.

IV. Stijlvolle Creaties

De naam Atelier Steels is een begrip in de wereld van houten trappen. Onze trappen sieren hallen in eigen land, maar ook trapzalen en traphuizen in heel Europa.